Blog / Trotinete electrice / Prelungește viața bateriei trotinetei electrice

Prelungește viața bateriei trotinetei electrice


blank
După cum știm cu toții, bateria este una dintre cele mai importante părți al unui vehicul electric, iar trotineta electrică nu este scutită.

De obicei, nu este distractiv să ai un dispozitiv electric care să nu aibă o baterie de lungă durată, iar acest lucru se aplică și pentru trotineta electrică, cu toate acestea, anumite cunoștințe despre baterie trebuie cunoscute înainte de a vorbi despre longevitatea bateriei.

Mai jos sunt câteva lucruri pe care trebuie să le știi despre baterii și despre cum pot fi întreținute pentru a mări durată de viață a trotinetei electrice.

Prezentare generală a duratei de viață a bateriei trotinetei electrice

Deși majoritatea producătorilor oferă, în general, o garanție de 6-12 luni pentru baterii, bateriile de trotinete electrice ar trebui să aibă o durată de viață medie între 18 și 36 de luni, în funcție de utilizarea și calitatea bateriei. Într-o utilizare „ușoară”, cum ar fi folosirea trotinetei electrice o dată sau de două ori pe săptămână, bateria poate dura trei ani, în timp ce într-o utilizare „grea”, cum ar fi utilizarea zilnică a trotinetei electrice în călătoriile lungi, durata de viață poate fi de la 16 la 18 luni.

Dacă este încărcată și stocată în mod corespunzător, în funcție de tipul său, bateria de trotinetă electrică poate furniza între 20 și 120 km. Bateria folosită în mod normal care poate da acest rezultat este binecunoscuta baterie cu litiu; bateria de litiu este capabilă să folosească 100% din energia stocată, oferind astfel trotinetei electrice o longevitate de călătorie și o durată de viață mai bună a bateriei. Este esențial să verificați acest lucru cu producătorul, deoarece acestea corespund specific fiecărei trotinete electrice.

Bateria este una dintre cele mai esențiale componente ale unei trotinete electrice care necesită îngrijire specială și întreținere. După cum am spus anterior, perioada de garanție a bateriei este mai scurtă decât cea a trotinetei electrice în sine.

Acum, pentru a evita confuzia, dealerii de trotinete electricespun că durata de viață a bateriei variază între 300 și 500 de cicluri, sau 600 – 1200 cicluri pentru bateriile moderne. Acum, nu vă panicați, ceea ce nu înseamnă că, după 500 sau 1000 de deplasări, bateria dvs. pur și simplu se va stinge. Acest lucru înseamnă că, după ce a pierdut un procent semnificativ din puterea sa de încărcare, bateria își va pierde calitatea, iar trotineta dvs. nu va fi la fel de puternică ca înainte. Sună foarte pesimist, dar nu vă faceți griji! Puteți prelungi în mod semnificativ durata de viață a bateriei trotinetei electrice, având grijă de acesta și respectând câteva condiții simple.

Sfaturi pentru a face o baterie de trotinetă electrică să dureze mai mult

Mențineți încărcată bateria trotinetei electrice
Știu că majoritatea locuitorilor din oraș nu consumă toată bateria deodată din trotineta lor electrică pentru a ajunge la serviciu și a pleca acasă în fiecare zi. Cu toate acestea, cel mai bine este să o încarci oricând este posibil. Evitați să consumați complet bateria trotinetei electrice înainte de a o încărca. Asigurați-vă întotdeauna că întotdeauna este încărcată cel puțin 15-20%. Dacă încărcați în mod regulat bateria trotinetei electrice fără a o lăsa descărcată mult timp, vă va ajuta foarte mult să-i prelungiți viața.

Reîncărcați bateria trotinetei electrice la momentul potrivit
Îți poți încărca trotineta electrică imediat după o scurtă plimbare. Dacă ați parcurs un drum lung, lăsați-o să se răcească aproximativ 30 de minute, apoi încărcați-o. Nu lăsați trotineta electrică cu o baterie complet descărcată timp de mai multe ore sau mai mult.

Încărcați trotineta electrică înainte de a o depozita.
Când stocați trotineta electrică mai mult timp, asigurați-vă că bateria este încărcată de cel puțin 40-50%. Este recomandabil să vă încărcați trotineta electrică cel puțin o dată la 30 de zile. Dacă lăsați trotineta electrică timp de aproximativ trei luni fără încărcare, bateria s-ar putea deteriora, cu excepția cazului în care este o baterie Li-ION

Utilizați întotdeauna încărcătorul original corect pentru trotineta electrică
Un încărcător este o piesă de schimb mult mai ieftină decât bateria, așa că folosiți încărcătorul original conceput pentru trotineta dvs., un încărcător diferit poate afecta viața bateriei.

Păstrați trotineta electrică și bateria trotinetei într-un mediu uscat și la o temperatură optimă.
Nu lăsați trotineta electrică pe vreme rece sau la soare mult timp. Păstrați bateria la uscat. Condițiile negative de mediu pot deteriora bateria. Asigurați-vă că bateria este depozitată într-un loc rece și uscat. Supraîncălzirea va reduce eficiența, performanța, longevitatea și va întârzia procesul normal de încărcare. Din același motiv, încercați să evitați frigul extrem. Depozitați undeva cu o temperatură confortabilă a camerei.

Nu lăsați niciodată trotineta electrică la încărcat nesupravegheată. Nu încărcați, descărcați, utilizați sau nu depozitați o baterie deteriorată sau umflată.
Bateriile cu litiu-polimer utilizate în majoritatea trotinetelor electrice moderne sunt foarte puternice și trebuie tratate cu precauție extremă. Încărcarea, deteriorarea sau supraîncălzirea necorespunzătoare poate provoca, în unele cazuri, un incendiu. Nu lăsați trotineta electrică să se încarce în timpul nopții, decât dacă producătorul spune altfel. Urmăriți întotdeauna trotineta electrică în timpul încărcării și evitați supraîncărcarea bateriei. Nu lăsați o baterie deteriorată nesupravegheată și urmați imediat protocoalele de eliminare.

Verificați întotdeauna dacă există scurgeri sau margini rupte ale bateriei atunci când trotineta electrică nu funcționează cu sarcina completă.
Dacă trotineta dvs. nu mai este alimentată după o încărcare completă, verificați dacă o conexiune este ruptă sau liberă – Scoateți capacul superior sau carcasa pentru a dezvălui modelul de cablaj al bateriei. Cu toate acestea, inspectați întotdeauna pachetul de baterii, maneta de frână, comutatorul, accelerația și controlerul. Dacă nu sunteți sigur, duceți trotineta electrică la un distribuitor sau un serviciu post-vânzare pentru o verificare.

Fiți conștienți de informațiile despre baterie.
Când cumpărați o trotinetă electrică, verificați întotdeauna caracteristicile bateriei. Acordați atenție tensiunii bateriei și amplificatoarelor (AH), nu numai chimiei (ion-litiu, acid plumb sigilat sau litiu-polimer).

Bateriile trotinetelor electrice sunt configurate în general în 24V, 36V și 48V. Tensiuni mai mari reprezintă în general, că trotinetele electrice mai rapide, dar unii factori pot afecta performanța, indiferent de încărcarea bateriei, cum ar fi greutatea șoferului, terenul pe care îl folosești și eficiența motorului și a unității sistemului de acționare. Unul sau doi dintre acești factori pot explica cu adevărat pierderea rapidă a bateriei trotinetei electrice.

AH este la fel de importantă ca tensiunea. AH este măsura capacității bateriei, un indicator al gamei trotinetei electrice.

O trotinetă electrică (cu un motor de 300 de wați) prinde viteza de 8 km / h și circulă o distanță maximă de 25 km cu o încărcare de la o baterie de 36 V 7 Ah. O altă trotinetă (cu un motor de 250W) atinge o viteză maximă de 8 km / h și o autonomie maximă de 45 de km cu încărcarea unei baterii de 48V 10AH.

O trotinetă electrică (cu motor de 1000 W) rulează cu o viteză maximă de 16 km / h cu o autonomie maximă de 10 km, cu o singură încărcare a unei baterii de 36 V (trei de 12 V) de 12 Ah. O alta (cu motor 350W) are o baterie de 36V 10Ah care accelerează până la o viteză maximă și o distantă de 18 km și, respectiv, 15 km, cu o singură încărcare. Diferite trotinete electrice, specificații diferite ale bateriei, vor oferi performanțe diferite, iar rezultatul va varia întotdeauna.

Concluzii

Cunoașterea bateriei trotinetei dvs. (și a altor componente) arată cât de bine cunoașteți trotineta electrică. În acest fel, veți avea o idee despre motivul pentru care trotineta electrică își pierde rapid durata de viață a bateriei și cum o puteți remedia.

În concluzie, durata de viață a trotinetei electrice depinde masiv de baterie, durata bateriei depinde foarte mult de individ (asta este cât de bine o întreține).

Regulile sunt foarte simple, ușor de memorat și de urmat. Dacă aveți mare grijă de bateria trotinetei electrice, puteți prelungi durata de viață a acesteia până la 2-3 ani. Tot ce trebuie să faceți este să o încărcați în mod regulat, să o mențineți mereu încărcată, să aveți grijă ca trotineta electrică și bateria trotinetei să fie într-un mediu uscat și la o temperatură optimă și să verificați dacă există scurgeri sau orice deteriorare a bateriei când trotineta electrică nu funcționează la fel după o încărcare completă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
X