Blog / Trotinete electrice / Prelunge╚Öte via╚Ťa bateriei trotinetei electrice

Prelunge╚Öte via╚Ťa bateriei trotinetei electrice


blank
Dup─â cum ╚Ötim cu to╚Ťii, bateria este una dintre cele mai importante p─âr╚Ťi al unui vehicul electric, iar trotineta electric─â nu este scutit─â.

De obicei, nu este distractiv s─â ai un dispozitiv electric care s─â nu aib─â o baterie de lung─â durat─â, iar acest lucru se aplic─â ╚Öi pentru trotineta electric─â, cu toate acestea, anumite cuno╚Ötin╚Ťe despre baterie trebuie cunoscute ├«nainte de a vorbi despre longevitatea bateriei.

Mai jos sunt c├óteva lucruri pe care trebuie s─â le ╚Ötii despre baterii ╚Öi despre cum pot fi ├«ntre╚Ťinute pentru a m─âri durat─â de via╚Ť─â a trotinetei electrice.

Prezentare general─â a duratei de via╚Ť─â a bateriei trotinetei electrice

De╚Öi majoritatea produc─âtorilor ofer─â, ├«n general, o garan╚Ťie de 6-12 luni pentru baterii, bateriile de trotinete electrice ar trebui s─â aib─â o durat─â de via╚Ť─â medie ├«ntre 18 ╚Öi 36 de luni, ├«n func╚Ťie de utilizarea ╚Öi calitatea bateriei. ├Äntr-o utilizare ÔÇ×u╚Öoar─âÔÇŁ, cum ar fi folosirea trotinetei electrice o dat─â sau de dou─â ori pe s─âpt─âm├ón─â, bateria poate dura trei ani, ├«n timp ce ├«ntr-o utilizare ÔÇ×greaÔÇŁ, cum ar fi utilizarea zilnic─â a trotinetei electrice ├«n c─âl─âtoriile lungi, durata de via╚Ť─â poate fi de la 16 la 18 luni.

Dac─â este ├«nc─ârcat─â ╚Öi stocat─â ├«n mod corespunz─âtor, ├«n func╚Ťie de tipul s─âu, bateria de trotinet─â electric─â poate furniza ├«ntre 20 ╚Öi 120 km. Bateria folosit─â ├«n mod normal care poate da acest rezultat este binecunoscuta baterie cu litiu; bateria de litiu este capabil─â s─â foloseasc─â 100% din energia stocat─â, oferind astfel trotinetei electrice o longevitate de c─âl─âtorie ╚Öi o durat─â de via╚Ť─â mai bun─â a bateriei. Este esen╚Ťial s─â verifica╚Ťi acest lucru cu produc─âtorul, deoarece acestea corespund specific fiec─ârei trotinete electrice.

Bateria este una dintre cele mai esen╚Ťiale componente ale unei trotinete electrice care necesit─â ├«ngrijire special─â ╚Öi ├«ntre╚Ťinere. Dup─â cum am spus anterior, perioada de garan╚Ťie a bateriei este mai scurt─â dec├ót cea a trotinetei electrice ├«n sine.

Acum, pentru a evita confuzia, dealerii de trotinete electricespun c─â durata de via╚Ť─â a bateriei variaz─â ├«ntre 300 ╚Öi 500 de cicluri, sau 600 – 1200 cicluri pentru bateriile moderne. Acum, nu v─â panica╚Ťi, ceea ce nu ├«nseamn─â c─â, dup─â 500 sau 1000 de deplas─âri, bateria dvs. pur ╚Öi simplu se va stinge. Acest lucru ├«nseamn─â c─â, dup─â ce a pierdut un procent semnificativ din puterea sa de ├«nc─ârcare, bateria ├«╚Öi va pierde calitatea, iar trotineta dvs. nu va fi la fel de puternic─â ca ├«nainte. Sun─â foarte pesimist, dar nu v─â face╚Ťi griji! Pute╚Ťi prelungi ├«n mod semnificativ durata de via╚Ť─â a bateriei trotinetei electrice, av├ónd grij─â de acesta ╚Öi respect├ónd c├óteva condi╚Ťii simple.

Sfaturi pentru a face o baterie de trotinet─â electric─â s─â dureze mai mult

Men╚Ťine╚Ťi ├«nc─ârcat─â bateria trotinetei electrice
╚śtiu c─â majoritatea locuitorilor din ora╚Ö nu consum─â toat─â bateria deodat─â din trotineta lor electric─â pentru a ajunge la serviciu ╚Öi a pleca acas─â ├«n fiecare zi. Cu toate acestea, cel mai bine este s─â o ├«ncarci oric├ónd este posibil. Evita╚Ťi s─â consuma╚Ťi complet bateria trotinetei electrice ├«nainte de a o ├«nc─ârca. Asigura╚Ťi-v─â ├«ntotdeauna c─â ├«ntotdeauna este ├«nc─ârcat─â cel pu╚Ťin 15-20%. Dac─â ├«nc─ârca╚Ťi ├«n mod regulat bateria trotinetei electrice f─âr─â a o l─âsa desc─ârcat─â mult timp, v─â va ajuta foarte mult s─â-i prelungi╚Ťi via╚Ťa.

Re├«nc─ârca╚Ťi bateria trotinetei electrice la momentul potrivit
├Ä╚Ťi po╚Ťi ├«nc─ârca trotineta electric─â imediat dup─â o scurt─â plimbare. Dac─â a╚Ťi parcurs un drum lung, l─âsa╚Ťi-o s─â se r─âceasc─â aproximativ 30 de minute, apoi ├«nc─ârca╚Ťi-o. Nu l─âsa╚Ťi trotineta electric─â cu o baterie complet desc─ârcat─â timp de mai multe ore sau mai mult.

├Änc─ârca╚Ťi trotineta electric─â ├«nainte de a o depozita.
C├ónd stoca╚Ťi trotineta electric─â mai mult timp, asigura╚Ťi-v─â c─â bateria este ├«nc─ârcat─â de cel pu╚Ťin 40-50%. Este recomandabil s─â v─â ├«nc─ârca╚Ťi trotineta electric─â cel pu╚Ťin o dat─â la 30 de zile. Dac─â l─âsa╚Ťi trotineta electric─â timp de aproximativ trei luni f─âr─â ├«nc─ârcare, bateria s-ar putea deteriora, cu excep╚Ťia cazului ├«n care este o baterie Li-ION

Utiliza╚Ťi ├«ntotdeauna ├«nc─ârc─âtorul original corect pentru trotineta electric─â
Un ├«nc─ârc─âtor este o pies─â de schimb mult mai ieftin─â dec├ót bateria, a╚Öa c─â folosi╚Ťi ├«nc─ârc─âtorul original conceput pentru trotineta dvs., un ├«nc─ârc─âtor diferit poate afecta via╚Ťa bateriei.

P─âstra╚Ťi trotineta electric─â ╚Öi bateria trotinetei ├«ntr-un mediu uscat ╚Öi la o temperatur─â optim─â.
Nu l─âsa╚Ťi trotineta electric─â pe vreme rece sau la soare mult timp. P─âstra╚Ťi bateria la uscat. Condi╚Ťiile negative de mediu pot deteriora bateria. Asigura╚Ťi-v─â c─â bateria este depozitat─â ├«ntr-un loc rece ╚Öi uscat. Supra├«nc─âlzirea va reduce eficien╚Ťa, performan╚Ťa, longevitatea ╚Öi va ├«nt├órzia procesul normal de ├«nc─ârcare. Din acela╚Öi motiv, ├«ncerca╚Ťi s─â evita╚Ťi frigul extrem. Depozita╚Ťi undeva cu o temperatur─â confortabil─â a camerei.

Nu l─âsa╚Ťi niciodat─â trotineta electric─â la ├«nc─ârcat nesupravegheat─â. Nu ├«nc─ârca╚Ťi, desc─ârca╚Ťi, utiliza╚Ťi sau nu depozita╚Ťi o baterie deteriorat─â sau umflat─â.
Bateriile cu litiu-polimer utilizate ├«n majoritatea trotinetelor electrice moderne sunt foarte puternice ╚Öi trebuie tratate cu precau╚Ťie extrem─â. ├Änc─ârcarea, deteriorarea sau supra├«nc─âlzirea necorespunz─âtoare poate provoca, ├«n unele cazuri, un incendiu. Nu l─âsa╚Ťi trotineta electric─â s─â se ├«ncarce ├«n timpul nop╚Ťii, dec├ót dac─â produc─âtorul spune altfel. Urm─âri╚Ťi ├«ntotdeauna trotineta electric─â ├«n timpul ├«nc─ârc─ârii ╚Öi evita╚Ťi supra├«nc─ârcarea bateriei. Nu l─âsa╚Ťi o baterie deteriorat─â nesupravegheat─â ╚Öi urma╚Ťi imediat protocoalele de eliminare.

Verifica╚Ťi ├«ntotdeauna dac─â exist─â scurgeri sau margini rupte ale bateriei atunci c├ónd trotineta electric─â nu func╚Ťioneaz─â cu sarcina complet─â.
Dac─â trotineta dvs. nu mai este alimentat─â dup─â o ├«nc─ârcare complet─â, verifica╚Ťi dac─â o conexiune este rupt─â sau liber─â – Scoate╚Ťi capacul superior sau carcasa pentru a dezv─âlui modelul de cablaj al bateriei. Cu toate acestea, inspecta╚Ťi ├«ntotdeauna pachetul de baterii, maneta de fr├ón─â, comutatorul, accelera╚Ťia ╚Öi controlerul. Dac─â nu sunte╚Ťi sigur, duce╚Ťi trotineta electric─â la un distribuitor sau un serviciu post-v├ónzare pentru o verificare.

Fi╚Ťi con╚Ötien╚Ťi de informa╚Ťiile despre baterie.
C├ónd cump─âra╚Ťi o trotinet─â electric─â, verifica╚Ťi ├«ntotdeauna caracteristicile bateriei. Acorda╚Ťi aten╚Ťie tensiunii bateriei ╚Öi amplificatoarelor (AH), nu numai chimiei (ion-litiu, acid plumb sigilat sau litiu-polimer).

Bateriile trotinetelor electrice sunt configurate ├«n general ├«n 24V, 36V ╚Öi 48V. Tensiuni mai mari reprezint─â ├«n general, c─â trotinetele electrice mai rapide, dar unii factori pot afecta performan╚Ťa, indiferent de ├«nc─ârcarea bateriei, cum ar fi greutatea ╚Öoferului, terenul pe care ├«l folose╚Öti ╚Öi eficien╚Ťa motorului ╚Öi a unit─â╚Ťii sistemului de ac╚Ťionare. Unul sau doi dintre ace╚Öti factori pot explica cu adev─ârat pierderea rapid─â a bateriei trotinetei electrice.

AH este la fel de important─â ca tensiunea. AH este m─âsura capacit─â╚Ťii bateriei, un indicator al gamei trotinetei electrice.

O trotinet─â electric─â (cu un motor de 300 de wa╚Ťi) prinde viteza de 8 km / h ╚Öi circul─â o distan╚Ť─â maxim─â de 25 km cu o ├«nc─ârcare de la o baterie de 36 V 7 Ah. O alt─â trotinet─â (cu un motor de 250W) atinge o vitez─â maxim─â de 8 km / h ╚Öi o autonomie maxim─â de 45 de km cu ├«nc─ârcarea unei baterii de 48V 10AH.

O trotinet─â electric─â (cu motor de 1000 W) ruleaz─â cu o vitez─â maxim─â de 16 km / h cu o autonomie maxim─â de 10 km, cu o singur─â ├«nc─ârcare a unei baterii de 36 V (trei de 12 V) de 12 Ah. O alta (cu motor 350W) are o baterie de 36V 10Ah care accelereaz─â p├ón─â la o vitez─â maxim─â ╚Öi o distant─â de 18 km ╚Öi, respectiv, 15 km, cu o singur─â ├«nc─ârcare. Diferite trotinete electrice, specifica╚Ťii diferite ale bateriei, vor oferi performan╚Ťe diferite, iar rezultatul va varia ├«ntotdeauna.

Concluzii

Cunoa╚Öterea bateriei trotinetei dvs. (╚Öi a altor componente) arat─â c├ót de bine cunoa╚Öte╚Ťi trotineta electric─â. ├Än acest fel, ve╚Ťi avea o idee despre motivul pentru care trotineta electric─â ├«╚Öi pierde rapid durata de via╚Ť─â a bateriei ╚Öi cum o pute╚Ťi remedia.

├Än concluzie, durata de via╚Ť─â a trotinetei electrice depinde masiv de baterie, durata bateriei depinde foarte mult de individ (asta este c├ót de bine o ├«ntre╚Ťine).

Regulile sunt foarte simple, u╚Öor de memorat ╚Öi de urmat. Dac─â ave╚Ťi mare grij─â de bateria trotinetei electrice, pute╚Ťi prelungi durata de via╚Ť─â a acesteia p├ón─â la 2-3 ani. Tot ce trebuie s─â face╚Ťi este s─â o ├«nc─ârca╚Ťi ├«n mod regulat, s─â o men╚Ťine╚Ťi mereu ├«nc─ârcat─â, s─â ave╚Ťi grij─â ca trotineta electric─â ╚Öi bateria trotinetei s─â fie ├«ntr-un mediu uscat ╚Öi la o temperatur─â optim─â ╚Öi s─â verifica╚Ťi dac─â exist─â scurgeri sau orice deteriorare a bateriei c├ónd trotineta electric─â nu func╚Ťioneaz─â la fel dup─â o ├«nc─ârcare complet─â.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cump─âr─âturile tale
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0